Forum «Flori-si-Plante.ro»
Discutii utile despre flori si plante
 
Acum este 25 Iul 2014 13:37




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 20 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: PRODUSELE STUPULUI - hrana, sanatate, frumusete
MesajScris: 15 Sep 2008 22:56 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 07 Sep 2007 20:36
Mesaje: 1566
Localitate: Bucuresti
Duminica am fost la Tirgul de miere 12 - 14 septembrie - Bucuresti !
De acolo mi-am cumparat citeva produse buneee, buneee :foarte bun:


Imagine

Mai multe foto de la Tirgul de miere vedeti aici
http://s151.photobucket.com/albums/s150 ... re%202008/ :dans 2: :dans 2:

_________________
http://s151.photobucket.com/albums/s150/episcia/


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 16 Sep 2008 08:27 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 23 Iul 2008 11:54
Mesaje: 328
Ce bine de cei care locuiti in orase mari , aveti mai multe posibilitati de petrecere a timpului liber, si bineanteles o larga varietate de flori :buchet:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 16 Sep 2008 10:12 
Neconectat

Membru din: 21 Feb 2008 13:57
Mesaje: 336
Localitate: braila
orhideele din raftul de jos (miltonia) erau tot la pret de 29 lei? parca asa disting. ai cumparat? la noi la brico erau cu 39,9 si nu m-am indurat sa dau atatia bani mai ales ca aveau toate floricelele deschise, fara nici un boboc.
produse apicole la fel de bune ca cele pe care le-ai luat tu cred ca se gasesc si la magazinele apicole dar probabil cu un pret ceva mai mare.
busuiocul de athos -am citit parca pe undeva - e bun contra imbatranirii sub forma de ceai.(daca era vorba de el, ,,busuioc sfant'')

_________________
http://suzyka.sunphoto.ro/


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 16 Sep 2008 12:32 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 07 Sep 2007 20:36
Mesaje: 1566
Localitate: Bucuresti
Da, Suzyka, orhi. din rindul de jos erau tot 29 lei! nu am cumparat, aveau portul prea inalt si nu am loc pentru plante asa inalte. :cry:

Si eu sunt curioasa ce pret au produsele la magazinele apicole. Din pacate la mine in cartier nu exista un astfel de magazin,trebuie sa ma duc prin centrul orasului. Pot sa-ti spun insa ca la mine la complex exista Otet de mere cu miere ca cel din imagine si costa tot 25 lei cit am dat pe el la tirg.

Da, era busuioc de Athos, si eu am citit ce zici tu dar nu-mi amintesc ca era specificat felul busuiocului. Cred ca tot busuiocul are aceleasi calitati, din cind in cind eu beau apa de busuioc pe care o prepar din busuioc proaspat cumparat de la piata sau din uscat de la Plafar. :wink: Am vrut sa cumpar un ghiveci de busuioc de Athos dar m-am razgindit deoarece am mai avut din acela obisnuit si nu mi-a rezistat. El vrea aer proaspat din toate partile, la mine in balcon nu are conditii. :cry:

_________________
http://s151.photobucket.com/albums/s150/episcia/


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 13 Sep 2009 20:34 
Neconectat

Membru din: 21 Iun 2009 22:30
Mesaje: 640
In perioada rece, mierea este nelipsita din casa noastra...o consumam fie simpla, fie in ceai sau lapte...ori chiar pe paine cu unt... :dans:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 13 Sep 2009 20:36 
Neconectat

Membru din: 21 Iun 2009 22:30
Mesaje: 640
Si inca ceva...noi o procuram de la apicultorii tarani (pe care ii stim si le cunoastem si marfa ). :wink:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 26 Sep 2009 17:45 
Neconectat

Membru din: 20 Mar 2009 00:06
Mesaje: 28
Localitate: codlea
va propun si o reteta de a mea : pasta de macese proaspata +aceaiasi cantitate de miere poliflora ( sa aiba un continut cat mai mic de miere de floarea soarelui ) + 2,5 % polen polifloral , omogenizati bine si luati in fiecare dimineata o lingura pe stomacul gol cu 1/2 H inainte de masa !!!!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 26 Sep 2009 18:04 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 07 Sep 2007 20:36
Mesaje: 1566
Localitate: Bucuresti
Multumim, Costi.... o adevarata "bomba" de sanatate :dans 2:

_________________
http://s151.photobucket.com/albums/s150/episcia/


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 26 Sep 2009 18:10 
Neconectat

Membru din: 21 Iun 2009 22:30
Mesaje: 640
andy's scrie:
In perioada rece, mierea este nelipsita din casa noastra...o consumam fie simpla, fie in ceai sau lapte...ori chiar pe paine cu unt... :dans:

Ieri am cumparat un 1kg de miere poliflora ( obtinuta cu o zi inainte ) de la vecinul lui bunica mea...a costat 12 lei...e mult, putin...nu stiu :roll:
Pe la voi cum trece mierea? :oare:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 26 Sep 2009 18:51 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 07 Sep 2007 20:36
Mesaje: 1566
Localitate: Bucuresti
Pai, daca ai cumparat-o de peste gard ai avut noroc, ti-a vindut-o ieftin. Eu o cumpar din piata de la producatori, normal ca pretul cuprinde transportul, plata tarabei si mai stiu eu ce..... un borcan de 400 g ajunge la 8 - 10 ron , depinde de tipul mierii :roll:

_________________
http://s151.photobucket.com/albums/s150/episcia/


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 16 Oct 2009 22:19 
Neconectat

Membru din: 21 Iun 2009 22:30
Mesaje: 640
Am si eu o intrebare...defapt sunt 2...
Prima: are mierea cumparata direct de la apicultor, termen de valabilitate?
A doua: ce parere aveti despre mierea zaharisita din borcanele inchise ermetic, care stau de cativa ani pe raftul din camara? :oare:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 17 Oct 2009 13:58 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 07 Sep 2007 20:36
Mesaje: 1566
Localitate: Bucuresti
Andy's, mierile sunt de mai multe calitati, asa ca depinde ce miere cumperi direct de la apicultor. Noi nu avem de unde sa stim ce fel de miere ne vinde, asa ca ne vom lamuri abia acasa la noi cit de corect a fost cind ne-a vindut-o :P

Mierea zaharisita este buna atita timp cit nu si-a schimbat gustul si aroma specifice florilor din care este facuta... tei, salcim, poliflora, rapita, etc.

Cred ca si apicultorul ar raspunde la fel.

_________________
http://s151.photobucket.com/albums/s150/episcia/


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 17 Oct 2009 15:01 
Neconectat

Membru din: 21 Iun 2009 22:30
Mesaje: 640
Bun...dar are sau nu are termen de valabilitate....? :oare:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 18 Oct 2009 12:44 
Neconectat

Membru din: 20 Mar 2009 00:06
Mesaje: 28
Localitate: codlea
mierea vie

Termenul de miere-vie, este utilizat atunci cand se vorbeste despre miere in starea sa naturala ,,mierea la prima mana” asa cum este ea extrasa din stup, fara a se interveni ulterior asupra compozitiei.
Este mierea bruta care nu a fost procesata prin pasteurizare, asa cum se gaseste ea in stup. Mierea bruta (in stare naturala) poate contine mici particule de polen si ceara, si este una dintre cele mai pure sortimente de hrana care pot fi consumate ca atare.
Este mierea aflata in starea sa naturala, nemodificata termic si chimic care cristalizeaza in timp, si care in zilele noastre nu se mai gaseste decat la apicultori.
De aceea, noi ca familie de apicultori, care se ocupa cu apicultura din anul 1981, dorim sa oferim clientilor nostri o miere naturala, direct de la apicultor, nemodificata chimic si termic; dorim sa oferim clientilor nostri adevarata miere care poate fi folosita cu incredere in tratamentul diferitelor afectiuni, si ,,care are proprietati de adevarat medicament” (dupa cum spune inginerul si bioterapeutul Victor Bogdan).
Insusi inginerul si bioterapeutul Victor Bogdan spune intr-un articol din ,,Libertatea”, I se spune ,,miere-vie”, pentru ca este netratata termic, cum e cea obisnuita si are adevarate proprietati de medicament.
Pentru a intari cele spuse mai sus vom expune raspunsul Dl. Vasile Andritoiu, Lector al Asociatiei Nationale pentru Terapii Complementare din Romania si profesor de Istorie la Targu Jiu, intrebat fiind:
Cum ne putem da seama că mierea pe care o cumpărăm este de calitate ?
Cel mai sigur indiciu este greutatea. O sticlă de un litru ar trebui să aibă 1,450 kg miere. Cam asta e densitatea mierii faţă de apă. Apoi este gustul, dar gustul mai poate înşela. Există mieri drese cu zahăr fiert cu plante, din care lipseşte polenul. Urmele de polen din miere sunt un indicator categoric al plantelor din care provine mierea, dar numai specialiştii cu aparatele lor pot depista dacă mierea e falsificată. Apoi, important de ştiut, mierea cristalizează. Dacă sunt cristale mari, ca sarea grunjoasă, mierea e bună, dar a avut cam prea multă apă, deci albinele n-au mutat-o de suficiente ori din celulă în celulă, prin urmare, nu i-au adăugat suficiente enzime. Mierile bine vânturate sunt mai onctuoase, au cristale mai mici, mai finuţe. Nu ar trebui cumpărată mierea care stă pe tarabe în plin soare. Aceea are cu 40%mai puţine calităţi. Mierea este creată de albine la întuneric, ea nu trebuie
expusă luminii solare, ci doar la lumina încăperii şi la o temperatură constantă, ce nu depăşeşte sub nici o formă 40 de grade. Unii stupari ştiu că oamenii se feresc de mierea zaharisită, fiindcă suspectează că e făcută cu zahăr. Nimic mai fals. Totusi, ca să-şi vândă mai bine marfa, ei o fierb la 90 de grade, ca să nu mai cristalizeze. Ca gust, devine un pic mai bună, dar pierde enorm în calitate. La acea temperatură toate enzimele sunt distruse, mierea rămâne doar un zahăr lichid. De aceea, mierea nu se pune nici în ceaiul fierbinte. Toate mierile bune zaharisesc după câteva luni, deci dacă vreţi să fiţi sigur că luaţi o miere naturală, cumpăraţi una zaharisită. O altă metodă de a testa mierea este întoarcerea borcanului cu fundul în sus. Înăuntru trebuie să se creeze o bulă de aer în formă de pară. Dacă bula urcă repede spre fundul borcanului, înseamnă că este o miere cu multă
apă în ea, deci nevânturată suficient. Bula trebuie să urce lent, ceea ce arată că mierea este coaptă, maturată, bună de consum şi vânturată natural, de către albine, deci culeasă când fagurii au fost căpăciţi pe trei sferturi. Uneori, stuparii, pentru a grăbi producţia, recoltează mierea înainte să fie căpăciţi şi o scot la soare în butoaie să mai evapore din apă, pentru a elibera fagurii mai repede, pentru o nouă miere. Mierea obţinută astfel este mai lichidă şi foarte săracă în enzime.

[Non-text portions of this message have been removed]


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 18 Oct 2009 12:46 
Neconectat

Membru din: 20 Mar 2009 00:06
Mesaje: 28
Localitate: codlea
Tinctura

Daca nu vrem sa luam acest
remediu gata preparat din comert (se gaseste practic in toate
farmaciile si magazinele naturiste), putem sa-l obtinem casnic: se pun
intr-un borcan cu filet cincisprezece linguri rase de propolis, peste
care se adauga doua pahare (400 ml) de alcool alimentar de 90 de grade.
Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat vreme de doua
saptamani, timp in care se agita zilnic, dupa care se filtreaza.
Tinctura rezultata va fi pusa in sticlute mici, inchise la culoare. Se
administreaza din acest remediu cate 50 de picaturi, puse pe putina
paine uscata sau in miere, de patru ori pe zi.
Cu foarte putine
exceptii, pe care le vom preciza ulterior, tinctura de propolis nu se
ia diluata in apa, deoarece anumite substante din compozitia sa
precipita (se intaresc) in contact cu apa, devenind insolubile si ca
atare trec prin organism fara efect. De asemenea, nu se ia tinctura de
propolis simpla, deoarece in contact cu saliva se va produce acelasi
efect ca in cazul diluarii in apa.

Propolisul brut

O
bucatica de propolis de marimea unei alune se suge asemenea unei
bomboane, cat putem de mult, asa incat principiile sale active sa isi
faca efectul local. Este un tratament recomandat in infectii la nivelul
gurii, in faringite si in amigdalite. Dezavantajul acestei metode
consta in faptul ca propolisul nu are o actiune ampla, asupra
intregului organism, ci doar locala. Un alt inconvenient este ca
propolisul adera foarte puternic pe dantura, necesitand apoi o spalare
indelungata si repetata.

Unguentul de propolis

Intr-o
cescuta (50 ml) de untura incinsa pe foc foarte mic se pun trei linguri
de tinctura de propolis si o bucatica de ceara de marimea unei alune,
dupa care se amesteca incontinuu vreme de 10 minute. Se ia de pe foc
untura, dupa care se amesteca in continuare pana cand se intareste.
Preparatul se pastreaza la frigider, folosindu-se extern contra
arsurilor, pentru vindecarea contuziilor si a ranilor usoare, contra
eczemelor (mai ales a celor uscate).

Apa de propolis

Asa
cum afirmam anterior, in contact cu apa, propolisul precipita si devine
insolubil, pierzand astfel cea mai mare parte din calitatile sale.
Totusi, cercetarile arata ca o solutie obtinuta din cinci lingurite
(aprox. 25 ml) de tinctura de propolis la un pahar de apa (200 ml) are
efecte terapeutice in anumite cazuri, cand tinctura simpla nu poate fi
folosita, deoarece are o actiune prea dura asupra tesuturilor. Apa de
propolis, obtinuta in proportiile pe care le-am prezentat, are efecte
excelente in combaterea stomatitelor si a cariei dentare (se fac
clatiri atente ale gurii dupa fiecare spalare pe dinti), precum si in
tratarea unor afectiuni genitale la femei (leucoree, cervicita).

Mierea propolizata

Se
obtine prin combinarea unei lingurite de tinctura de propolis cu 3
lingurite de miere. Este un produs recomandat copiilor, carora li se va
administra jumatate de lingura de 3 ori pe zi, pentru intarirea
sistemului imunitar, pentru combaterea infectiilor respiratorii si
intestinale.

Afectiuni specifice primaverii care se previn si se trateaza cu propolis

Gripa,
guturaiul - un studiu realizat de catre un cercetator german, A.
Scheller, a aratat ca la pacientii care iau 50 de picaturi de tinctura
de propolis de patru ori pe zi, probabilitatea de a face o infectie cu
virusul gripal scade cu pana la 40%. De asemenea, la majoritatea
pacientilor tratati astfel cu propolis, timpul de vindecare se reduce
la 3-4 zile, fata de 6-7 zile la lotul martor.

Bronsita,
bolile respiratorii cu secretii abundente - se ia de patru ori pe zi
cate o lingura de miere propolizata, in cure de 3 saptamani. Propolisul
este un excelent antibiotic, care actioneaza progresiv inhiband
dezvoltarea bacteriilor, refacand tesuturile lezate de catre acestea,
favorizand eliminarea secretiilor in exces de pe caile respiratorii.

Gastrita,
ulcerul - se pun 30 de picaturi de tinctura de propolis pe o felie de
paine alba uscata se amesteca bine si se inghite pe stomacul gol. Se
iau 4-6 asemenea doze pe zi, care au efect cicatrizant asupra peretilor
gastrici, regleaza cantitatea de sucuri acide secretate. Retineti,
insa, ca daca nu se administreaza pe o cantitate suficient de mare de
paine uscata, tinctura poate agrava, din cauza alcoolului pe care il
contine, gastrita.

Colita de fermentatie si de putrefactie -
se pun 50 de picaturi de tinctura de propolis intr-o lingura de miere
si se inghit pe stomacul gol. Se iau 3 asemenea doze pe zi, inainte de
masa. Vindecarea apare in maximum 5 saptamani. La persoanele cu colita
de fermentatie pe care mierea de albine o agraveaza, se va lua aceeasi
cantitate de tinctura de propolis pe paine uscata. Medicul bulgar S.
Nikolov a facut un studiu cu acest tratament pe 45 de pacienti suferind
de colita, observand dupa o luna la 43 dintre ei reactii pozitive. In
general, dupa maximum 20 de zile, durerea si celelalte simptome
deranjante au disparut, tratamentul fiind continuat doar pentru
consolidarea efectului.

Astenia - anumite substante numite
flavonoide din compozitia propolisului au efecte exceptionale in
tratarea asteniei de primavara. Ele au efecte tonice nervoase,
impiedica degradarea unor vitamine esentiale pentru organism (cum ar fi
vitamina C), relanseaza activitatea hormonala. Contra asteniei de
primavara se face o cura de trei saptamani cu miere propolizata, timp
in care se iau 6 lingurite din acest preparat pe zi.

Caderile
imunitare - studii facute in paralel in Japonia, Statele Unite, Rusia
au pus in evidenta faptul ca propolisul activeaza foarte puternic
sistemul imunitar. Extractul alcoolic de propolis (adica tinctura)
administrat sistematic mareste productia de celule specializate ale
sistemului imunitar, le face mai "agresive", ceea ce determina o mult
mai mare rezistenta la infectiile cu orice tip de germen. Pentru
cresterea imunitatii se face o cura de 3 saptamani, timp in care se iau
cate 30-40 de picaturi de tinctura de propolis, de 4 ori pe zi.

Hipertensiunea
si tulburarile de ritm cardiac - cercetarile facute in spitalul de
cardiologie din Jiangsu, China, au pus in evidenta ca administrarea a
300 mg de propolis (aproximativ 150 de picaturi de tinctura) zilnic
conduce la scaderea presiunii arteriale, la normalizarea ritmului
cardiac, la scaderea cantitatii de colesterol din sange. De asemenea,
s-au constatat efecte de refacere a elasticitatii vaselor de sange.

Alte boli care se trateaza cu propolis

Boala
canceroasa - peste 30 de studii, cu efecte mai mult decat promitatoare,
cu extracte de propolis, folosite atat intern cat si extern, s-au facut
in diverse laboratoare de medicina experimentala si spitale din
intreaga lume. Folosit intern, 30-50 de picaturi de tinctura
administrate de 4 ori pe zi, propolisul impiedica dezvoltarea celulelor
maligne, creste capacitatea sistemului imunitar de a fagocita celule
canceroase, ajuta la restabilirea echilibrului organic al bolnavilor de
cancer. Rezultate bune s-au obtinut cu tratamentul intern cu propolis
in tratarea cancerului la san, a cancerului de colon si genital, a
melanomului malign, a metastazelor pulmonare si hepatice. Un studiu
facut in Iugoslavia mai pune in evidenta ca administrarea sistematica a
propolisului inlatura o buna parte a efectelor nefaste ale aplicarii
radioterapiei in cancer. De asemenea, propolisul are efecte
extraordinare utilizat extern, pe plagile canceroase.

Giardia
- infectia cu protozoarul Giardia lamblia cedeaza la un tratament de 30
de zile facut cu tinctura de propolis. Se iau 50 de picaturi pe o
bucatica de paine, de patru ori pe zi, inainte de masa.

Tuberculoza
- un studiu facut intr-un spital din Rusia de V.H. Karinova si E.I.
Rodionova pe 135 de pacienti cu tuberculoza a avut rezultate uimitoare.
Ele au administrat, vreme de 10 luni, cate 7-10 ml de tinctura pe zi.
La trecerea acestui interval de timp, la aproape 25% dintre pacienti
s-a constatat remisia completa a bolii, iar la ceilalti - cu exceptia a
12 pacienti -, imbunatatiri substantiale ale starii de sanatate. Toti
cei 12 pacienti care nu au raspuns la acest tratament sufereau de
tuberculoza renala.

Tratamente externe cu propolis

Herpes
cu diferite localizari - se aplica pe locul afectat tinctura de
propolis prin picurarea directa cu o pipeta, si nu prin stergerea cu un
tampon de vata (deoarece propolisul tinde sa precipite mai rapid pe
tampon), pana se creeaza o mica crusta pe suprafata tratata. Se repeta
procedura de 2-3 ori pe zi. Timpul de vindecare scade in 80% din cazuri
de 3-4 ori, iar posibilitatea de recidiva se injumatateste - asa suna
concluziile unui studiu suedez efectuat in 1995.

Eczeme
infectioase - se pun zilnic comprese cu tinctura de propolis care se
tin vreme de o ora. In eczemele uscate se fac aplicatii cu unguent de
propolis sau cu crema de galbenele si propolis (se gaseste in comert),
de 2-3 ori pe zi.

Arsuri - in arsurile usoare se fac aplicatii
cu unguent de propolis sau unguent de propolis si tataneasa. In
arsurile grave se aplica tinctura de propolis - produce usturimi foarte
puternice, dar efectele sale vindecatoare sunt uimitoare.

Cosuri,
acnee, furuncule, abcese - se aplica pe locul afectat tinctura de
propolis cu un tampon de vata. Efecte uimitoare in tratarea cosurilor
si acneei are un preparat numit "Dermogent" (produs de laboratoarele
"Dacia-Plant" , pe
baza de propolis si alte cateva plante (rostopasca, tataneasa,
coada-soricelului etc.), care in 24-48 de ore provoaca disparitia
formatiunilor tratate de pe piele.

Cancer de piele, tumori
exteriorizate - se pune, vreme de o ora pe zi, o compresa cu tinctura
de propolis pe locul afectat. Dupa scoaterea compresei cu tinctura de
propolis, pielea se lasa sa se zvante la aer vreme de minimum 30 de
minute. Tratamentul se face 30-60 de zile incontinuu.

Ulceratii
pe piele, ulcer varicos - 64 de pacienti cu ulcere de gamba, cu varste
intre 23 si 98 de ani, au fost tratati cu tinctura de propolis si
unguent. S-au facut aplicatii zilnice cu tinctura pe zona ulcerata si
tratament la periferie cu unguent de propolis. Durata tratamentului a
fost intre 4 si 12 saptamani. La final, 19 din cei 64 de pacienti nu
mai aveau nici un semn clinic al bolii, iar alti 39 de pacienti erau
intr-o conditie mult imbunatatita.

Precautii si contraindicatii

La
anumite persoane propolisul poate da, administrat intern sau in contact
cu pielea, reactii alergice. Din acest motiv, inainte de a incepe un
tratament cu acest produs este necesar sa facem un test, administrand
intern sau aplicand pe piele cateva picaturi de tinctura si vazand care
este reactia. Daca apar senzatii neplacute de iritatie, inflamatie,
daca se declanseaza catar respirator sau apare inrosirea pielii, nu se
va face tratament cu propolis. Un substitut excelent pentru propolis
sunt mugurii de plop si tinctura de muguri de plop, care au efecte
relativ similare, dar sunt mult mai bine tolerate de catre organism.


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 20 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România