Este extrem de interesant ceea ce ai în lucru. Şi pare destul de migălos. Abia aştept să văd şi poze.
Citesc cu o mare curiozitate tot ceea ce scrii (din dorinţe de a vedea rezultatele), dar este un subiect total nou şi necunoscut pentru mine.
În ceea ce priveşte îngrijirea şi creşterea bonsai-lor, ştiu că e destul de complicat. Cel puţin pentru mine a fost complicat şi din păcate nu am reuşit.

Am avut un bonsai, cu mulţi ani în urmă, însă, în ciuda tuturor informaţiilor citite despre creşterea şi îngrijirea lor, nu am reuşit să-l ţin în viaţă. Ceva nu i-a mers bine.

Poate aerul, poate lumina, poate apa, poate şi lipsa timpului ...
Avem aici pe forum o categorie despre Bonsai, unde ai putea să găseşti informaţii utile despre creşterea şi îngrijirea lor. Mulţumită unui utilizator pasionat şi priceput, Rusu Lucian Radu, avem aici pe forum informaţii. Poţi citi detalii acolo. Sper să-ţi fie utile.
Referitor la plantarea firelor de plante cu penseta (mi se pare foarte migălos, nu am experimentat niciodată) nu am idee la ce distanţă trebuie plantate. Probabil că depinde foarte mult de cel fel de plante ai achiziţionat deja şi ce fel de plante urmează să mai cumperi, de cât de mult se vor dezvolta acestea, astfel încât să nu fie prea rar plantate, să nu existe spaţii prea mari între ele, însă nici să nu fie înghiesuite.
Fittonia am şi eu acasă, posibil chiar varietatea White Anne. Nu ştiu exact numele varietăţii. Eu am 2 fittonii, la ghivece, fiecare în ghiveci diferit. Una verde cu nervuri albe (posibil să fie White Anne), şi alta verde cu nervuri roşii. Ştiu că au nevoie de umezeală şi apă (pământul trebuie să fie mereu umed), le place să fie udate pe frunze (stropite, pulverizate cu apă pe frunze) şi am citit că se dezvoltă foarte bine sub sticlă. Nu am încercat asta, din lipsă de spaţiu şi de timp. Însă nu cunosc exact detalii despre cum să se dezvolte pe orizontală. De fapt, dacă mă uit bine la ale mele, ele au crescut chiar pe orizontală. Rămurelele cresc şi, probabil că din cauza greutăţii, stau pe orizontală. Şi observ că s-au "lungit" destul de mult. Ceea ce presupune că trebuie lăsată o distanţă mai măricică între plantele de Fittonia, ca să aibă spaţiu de dezvoltare între ele. Trebuie avut mare grijă la umezeală. Să nu sufere din cauza lipsei de apă. Dacă nu au apă destulă atunci încep să se usuce frunzele de la bază şi să cadă. Şi rămân doar frunzele din vârf. Şi rişti să ai nişte rămurele lungi, dar "chele", cu doar câteva frunze în vârf. Ale mele, unele rămurele, din păcate, aşa arată.

Dacă au suficientă apă, atunci vor avea frunze pe toată lungime ramurii şi vor arăta bine.
Nu ştiu ce-aş putea să mai zic. E un subiect nou şi necunoscut pentru mine.
Succes !