Flori-si-Plante.ro http://www.flori-si-plante.ro/forum/ |
|
Retete AbraMack http://www.flori-si-plante.ro/forum/viewtopic.php?f=21&t=96 |
Pagina 1 din 1 |
Autor: | AbraMack [ 28 Noi 2007 23:53 ] |
Subiectul mesajului: | Retete AbraMack |
Draga Admin, daca ma pun sa traduc retetele Chef-ului, o sa imi prind urechile... Nu de alta dar el e cu gastro si personal, cred ca aceasta e o arta ce trebuie "gustata" mai degraba cu ochiul decat cu stomacul Mai bine am sa scriu doua retete, experimentate pe propria-mi piele... Rapide si ieftine... Prima eu am botezat-o... DOUAZECI Ingrediente: 20 linguri de faina 20 linguri de zahar Un pliculetz de zahar vanilat Un praf de copt Un varf de linguritza bicarbonat de sodiu stins cu o linguritza de otet. 20 linguri de lapte 20 linguri de ulei 3-4 (dar se poate si 2-3) oua intregi Fructe (se pot pune mere, pere, prune, capsuni etc, impreuna sau separat) Mod de preparare: Amestecati bine pudrele apoi incepeti si adaugati: 20 linguri lapte, 20 linguri ulei si vreo 3-4 oua intregi. Amestecati bine pana se omogenizeaza totul. (Personal, eu fac tot felul de experiente. La aceata compozitie, o data am adaugat ciocolata rasa, altadata coaja de lamaie sau portocala rasa. Ultima data am pus o lingura de ness cafe. A intarit putin compozitzia dar nu a fost rea) Dupa ce ati obtzinut o pasta omogena, pregatiti o tava (ori o ungeti cu ulei si o tapetati cu faina, ori folositi hartie pergament)in care sa o turnati. Deasupra compozitiei puteti pune orice fructe doriti. Eu o fac cu mere si cu prune. Atentie! Daca folositi fructe zemoase sau din compot, lasati-le sa se scurga bine, altfel veti avea o prajitura "apoasa" in interior... Cam asta e! Va doresc POFTA MARE si astept parerile voastre vis a vis de ...gust... Va tzuc!!! |
Autor: | AbraMack [ 28 Noi 2007 23:54 ] |
Subiectul mesajului: | CHEC NOAPTE SI ZI |
CHEC NOAPTE SI ZI Ingrediente: 1 ceasca zahar 2 oua 1 ceasca ulei 1 ceasca lapte faina cit cuprinde 1 plic praf de copt 2 linguri rom (sau doua picaturi de esenta) 1 plic zahar vanilat coaja de lamiie 2 linguri cacao Mod de preparare: Ouale si zaharul se pun intr-un castron si se bat cu telul. Continuind sa se bata, se adauga treptat uleiul si apoi laptele, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamiie, romul si faina, pina cind aluatul capata consistenta unei smintini ceva mai groase. Compozitia se imparte in doua. O parte ramine galbena, iar cealalta se amesteca, cu cacao. In tava de chec, unsa cu unt sau cu margarina si presarata cu faina (sau, mai simplu, cu hartie pergament), se toarna mai intii compozitia fara cacao si la mijlocul acesteia, in lung, cea cu cacao. Se coace in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit, timp de 40-45 minute. Personal, mai adaug la compozitie stafide si nuci... Atentie! Este bine ca in primele 15-20 minute sa nu se deschida cuptorul, deoarece checul se poate lasa. Pofta buna si... astept ... |
Autor: | AbraMack [ 10 Ian 2008 21:13 ] |
Subiectul mesajului: | Pentru EA si EL... |
Doamnelor, m-am gandit ca daca tot s-a asternut iarna atat de hotarata peste toata Europa, ne-ar prinde bine niste retete "incalzitoare" ale trupului si spiritului. Asadar, am pornit in cautarea lor pe internet si le-am descoperit.... Caci ce poate fi mai minunat, dupa o zi la lucru, dupa nervi si frig, decat sa ajungi in caldura caminului, alaturi de EL (sau EA) pentru a savura impreuna cate "ceva" ... un antreu pentru o noapte de neuitat... o reinviere a pasiunii si a armoniei... un omagiu fericirii... si apoi.... ARTIFICII!!!! APERITIVE SENZUALE Smochine cu branza (4 portii) 2 smochine proaspete 50 g branza proaspata de capra 2 linguri smantana dulce sare ai piper cimbrişor proaspat Smochinele se spala cu atentie, se decojesc si se taie in jumatati. Se amesteca branza de capra cu smantana astfel incat sa capete o consistenta cremoasa, insa nu lichida. Se condimenteaza cu sare si piper. Se toarna branza cu lingurita in jumatatile de smochine, se decoreaza cu cimbrisor si se serveste. ******************************************************************** Salata cu mozzarella si pepene galben (2 portii) 1 salata mica 1 pepene galben bine copt ½ castravete 1 bila mozzarella 250 g capsuni 1 lingura piper verde (macinat) 1 lingurita de piper rosu Sucul de la o lamaie si o portocala 1 lingurita miere cateva picaturi de sos Tabasco 3 linguri ulei de nuca sare si piper Salata se curata, pepenele galben se taie în cubulete mici. Castravetele se decojeste, se rade, mozzarella se taie în fasii. Capsunii se spala, se curata, daca este cazul se taie in bucatele mici. Se amesteca atent toate ingredientele, se face un sos din ulei, sucul de lamaie si portocala, sosul Tabasco si miere, si se condimenteaza cu sare si piper. Se presara salata cu piper verde si rosu, se adaugă sosul si se serveste. ************************************************************ ************************************************************ DESERTURI SEDUCATOARE Salata de fructe zemoasa (2 portii) 2 smochine 1 kiwi 1 mar rosu ½ mango copt cateva boabe de struguri negri Sucul de la o lamaie melisa proaspata Pentru sos: 150 g zmeura 1 lingura zahar 2 cl Cream Sherry Piper Se decojesc fructele, daca este cazul se scot samburii si se taie in bucatele mici. Se amesteca cu sucul de lamaie. Zmeura se paseaza si se trece prin sita. Apoi se amesteca cu zahar, Sherry si piper, se toarna peste salata de fructe si se serveste ornat cu frunzulite de melisa. ****************************************************** Curmale cu martipan (12 bucati) 6 curmale 40 g martipan 1 lingura zahar pudra 1 lingurita lichior Amaretto 3 linguri fistic măruntit Curmalele se taie in jumatati si se scot samburii. Martipanul se framanta cu zaharul, lichiorul si 2 linguri fistic, se formeaza bilute si apoi se intinde o foaie. Se acopera cu aceasta jumataţile de curmale. Se presara cu restul de fistic si se serveste. **************************************************** Branza proaspata cu rodie (2 portii) 1 rodie 125 g branza proaspata de vaca degresata 100 g frisca ½ pachetel zahar vanilat 2 batoane de vanilie 1 lingura zahar pudra Rodia se taie pe din doua, iar jumatate de stoarce. Se scot samburii din cealalta jumatate. Batoanele de vanilie se taie pe lungime, se scoate miezul si se pastreaza cojile goale. Se amesteca branza cu zaharul vanilat, miezul de vanilie si zaharul, precum si cu sucul de rodie. Se bate frisca si se adauga la amestecul cu branza. Se tine 30 minute la rece si se serveste ornat cu cojile batoanelor de vanilie. ***************************************************** Mousse au chocolat (4 portii) 50 g ciocolata cu lapte 100 g ciocolata amaruie 3 oua 200 g frisca 1 pachetel zahar vanilat 2 cl coniac 1 varf de cutit de sare Migdale sau fulgi de ciocolata pentru ornat Ouale se separa, iar albusurile se bat tari cu sare. Ciocolata cu lapte ai jumătate din cantitatea de ciocolata amaruie se topesc la bain-marie si apoi se lasa sa se raceasca putin. Se bate frisca. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga ciocolata topita. Se amesteca atent cu albusurile si cu frisca. Restul de ciocolata amaruie se rade si se amesteca cu coniacul pana devine cremoasa, dupa care se da la rece cel putin 4 ore. Pentru servit, se formeaza mici bilute de spuma si se decoreaza cu migdale sau fulgi de ciocolata. SURSA: http://suntbarbat.mobius.ro IUBITI-VA MULT!!! |
Autor: | Stefana [ 10 Ian 2008 21:31 ] |
Subiectul mesajului: | |
Abra, scuze pentru off-topic, sunt foarte curioasa cum reuseste chef-ul sa stoarca rodia. Eu mananc samburii si mereu m-am intrebat cu or reusi sa scoata sucul din ei |
Autor: | AbraMack [ 11 Ian 2008 00:40 ] |
Subiectul mesajului: | Raspuns |
Draga mea Stefana La intrebarea asta iti pot raspunde si eu: cu grija Daca ai stii cate ore de migala am petrecut scotand samburii... Vroiam sa fac eu experiente... Zi merci ca in loc de rodie, nu e kiwi sau pitahaya (eu le-am rezolvat si pe astea) Deci cu rabdare si pasiune orice e posibil!!! |
Autor: | AbraMack [ 12 Mar 2008 11:57 ] |
Subiectul mesajului: | TORT IEFTIN |
TORT IEFTIN 3 ouă, 1 lingură unt proaspăt, 1 pahar zahăr, 1 pahar făină, 1 pahar lapte, 2 linguri marmeladă. Crema de nuci: 200 g nuci, 100 g lapte, 50 g zahăr, 1 gălbenuş, vanilie, rom. Se freacă o lingură de unt proaspăt cu un pahar de zahăr şi cu gălbenuşurile puse pe rând. Se adaugă apoi încet, alternând, un pahar de făină şi unul de lapte. La urmă se pun cele trei albuşuri spumă. Se coace la cuptor într-o formă unsă cu unt. Când este gata, se taie în trei felii orizontale, se umezesc cu sirop cu rom, se unge o felie cu marmeladă de caise, se pune o felie de tort, apoi un strat de cremă de nuci, altă felie de tort, care se unge din nou cu marmeladă. Deasupra se presară nuci pralinate sau resturi de tort uscat, puţin sfărâmate. Crema de nuci: Se opăresc nucile măcinate cu laptele îndulcit cu zahăr. Se freacă bine, adăugând puţin rom, vanilie şi când s-a mai răcorit, un gălbenuş. Se freacă bine până devine spumoasă. |
Autor: | serendipity [ 12 Mar 2008 12:16 ] |
Subiectul mesajului: | |
Stefana scrie: Abra, scuze pentru off-topic, sunt foarte curioasa cum reuseste chef-ul sa stoarca rodia. Eu mananc samburii si mereu m-am intrebat cu or reusi sa scoata sucul din ei
eu scobesc rodia cu lingurita, adun samburii intr-o cana si apoi o bag in blender cu tot cu pulpa si o mixez. sucul este delicios.... |
Pagina 1 din 1 | Ora este UTC + 2 [ DST ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |