Draga Admin, daca ma pun sa traduc retetele Chef-ului, o sa imi prind urechile... Nu de alta dar el e cu gastro si personal, cred ca aceasta e o arta ce trebuie "gustata" mai degraba cu ochiul decat cu stomacul
Mai bine am sa scriu doua retete, experimentate pe propria-mi piele... Rapide si ieftine... Prima eu am botezat-o...
DOUAZECI
Ingrediente:
20 linguri de faina
20 linguri de zahar
Un pliculetz de zahar vanilat
Un praf de copt
Un varf de linguritza bicarbonat de sodiu stins cu o linguritza de otet.
20 linguri de lapte
20 linguri de ulei
3-4 (dar se poate si 2-3) oua intregi
Fructe (se pot pune mere, pere, prune, capsuni etc, impreuna sau separat)
Mod de preparare:
Amestecati bine pudrele apoi incepeti si adaugati: 20 linguri lapte, 20 linguri ulei si vreo 3-4 oua intregi. Amestecati bine pana se omogenizeaza totul. (Personal, eu fac tot felul de experiente. La aceata compozitie, o data am adaugat ciocolata rasa, altadata coaja de lamaie sau portocala rasa. Ultima data am pus o lingura de ness cafe. A intarit putin compozitzia dar nu a fost rea)
Dupa ce ati obtzinut o pasta omogena, pregatiti o tava (ori o ungeti cu ulei si o tapetati cu faina, ori folositi hartie pergament)in care sa o turnati. Deasupra compozitiei puteti pune orice fructe doriti. Eu o fac cu mere si cu prune.
Atentie! Daca folositi fructe zemoase sau din compot, lasati-le sa se scurga bine, altfel veti avea o prajitura "apoasa" in interior...
Cam asta e! Va doresc POFTA MARE si astept parerile voastre vis a vis de ...gust...
Va tzuc!!!