Forum «Flori-si-Plante.ro»
Discutii utile despre flori si plante
 
Acum este 29 Mar 2024 03:29




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Retete AbraMack
MesajScris: 28 Noi 2007 23:53 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 09 Sep 2007 19:49
Mesaje: 429
Localitate: Undeva intre pamant si cer...
Draga Admin, daca ma pun sa traduc retetele Chef-ului, o sa imi prind urechile... Nu de alta dar el e cu gastro si personal, cred ca aceasta e o arta ce trebuie "gustata" mai degraba cu ochiul decat cu stomacul :ha ha ha:
Mai bine am sa scriu doua retete, experimentate pe propria-mi piele... Rapide si ieftine... Prima eu am botezat-o...

DOUAZECI

Ingrediente:

20 linguri de faina
20 linguri de zahar
Un pliculetz de zahar vanilat
Un praf de copt
Un varf de linguritza bicarbonat de sodiu stins cu o linguritza de otet.
20 linguri de lapte
20 linguri de ulei
3-4 (dar se poate si 2-3) oua intregi
Fructe (se pot pune mere, pere, prune, capsuni etc, impreuna sau separat)

Mod de preparare:


Amestecati bine pudrele apoi incepeti si adaugati: 20 linguri lapte, 20 linguri ulei si vreo 3-4 oua intregi. Amestecati bine pana se omogenizeaza totul. (Personal, eu fac tot felul de experiente. La aceata compozitie, o data am adaugat ciocolata rasa, altadata coaja de lamaie sau portocala rasa. Ultima data am pus o lingura de ness cafe. A intarit putin compozitzia dar nu a fost rea)

Dupa ce ati obtzinut o pasta omogena, pregatiti o tava (ori o ungeti cu ulei si o tapetati cu faina, ori folositi hartie pergament)in care sa o turnati. Deasupra compozitiei puteti pune orice fructe doriti. Eu o fac cu mere si cu prune.

Atentie! Daca folositi fructe zemoase sau din compot, lasati-le sa se scurga bine, altfel veti avea o prajitura "apoasa" in interior...


Cam asta e! Va doresc POFTA MARE si astept parerile voastre vis a vis de ...gust...

Va tzuc!!!

_________________
Abra Mack
http://aerverde.wordpress.com/
http://claybijoo.blogspot.com/


Ultima oară modificat de AbraMack pe 02 Dec 2007 15:17, modificat 1 dată în total.

Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: CHEC NOAPTE SI ZI
MesajScris: 28 Noi 2007 23:54 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 09 Sep 2007 19:49
Mesaje: 429
Localitate: Undeva intre pamant si cer...
CHEC NOAPTE SI ZI


Ingrediente:

1 ceasca zahar
2 oua
1 ceasca ulei
1 ceasca lapte
faina cit cuprinde
1 plic praf de copt
2 linguri rom (sau doua picaturi de esenta)
1 plic zahar vanilat
coaja de lamiie
2 linguri cacao

Mod de preparare:

Ouale si zaharul se pun intr-un castron si se bat cu telul. Continuind sa se bata, se adauga treptat uleiul si apoi laptele, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamiie, romul si faina, pina cind aluatul capata consistenta unei smintini ceva mai groase. Compozitia se imparte in doua. O parte ramine galbena, iar cealalta se amesteca, cu cacao. In tava de chec, unsa cu unt sau cu margarina si presarata cu faina (sau, mai simplu, cu hartie pergament), se toarna mai intii compozitia fara cacao si la mijlocul acesteia, in lung, cea cu cacao.
Se coace in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit, timp de 40-45 minute.

Personal, mai adaug la compozitie stafide si nuci...


Atentie! Este bine ca in primele 15-20 minute sa nu se deschida cuptorul, deoarece checul se poate lasa.

Pofta buna si... astept ... :oare:

_________________
Abra Mack
http://aerverde.wordpress.com/
http://claybijoo.blogspot.com/


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Pentru EA si EL...
MesajScris: 10 Ian 2008 21:13 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 09 Sep 2007 19:49
Mesaje: 429
Localitate: Undeva intre pamant si cer...
Doamnelor, m-am gandit ca daca tot s-a asternut iarna atat de hotarata peste toata Europa, ne-ar prinde bine niste retete "incalzitoare" ale trupului si spiritului. Asadar, am pornit in cautarea lor pe internet si le-am descoperit....

Caci ce poate fi mai minunat, dupa o zi la lucru, dupa nervi si frig, decat sa ajungi in caldura caminului, alaturi de EL (sau EA) pentru a savura impreuna cate "ceva" ... un antreu pentru o noapte de neuitat... o reinviere a pasiunii si a armoniei... un omagiu fericirii... si apoi.... ARTIFICII!!!!



APERITIVE SENZUALE

Smochine cu branza
(4 portii)

2 smochine proaspete
50 g branza proaspata de capra
2 linguri smantana dulce
sare ai piper
cimbrişor proaspat

Smochinele se spala cu atentie, se decojesc si se taie in jumatati. Se amesteca branza de capra cu smantana astfel incat sa capete o consistenta cremoasa, insa nu lichida. Se condimenteaza cu sare si piper. Se toarna branza cu lingurita in jumatatile de smochine, se decoreaza cu cimbrisor si se serveste.

********************************************************************
Salata cu mozzarella si pepene galben
(2 portii)

1 salata mica
1 pepene galben bine copt
½ castravete
1 bila mozzarella
250 g capsuni
1 lingura piper verde (macinat)
1 lingurita de piper rosu
Sucul de la o lamaie si o portocala
1 lingurita miere
cateva picaturi de sos Tabasco
3 linguri ulei de nuca
sare si piper

Salata se curata, pepenele galben se taie în cubulete mici. Castravetele se decojeste, se rade, mozzarella se taie în fasii. Capsunii se spala, se curata, daca este cazul se taie in bucatele mici. Se amesteca atent toate ingredientele, se face un sos din ulei, sucul de lamaie si portocala, sosul Tabasco si miere, si se condimenteaza cu sare si piper. Se presara salata cu piper verde si rosu, se adaugă sosul si se serveste.

************************************************************
************************************************************


DESERTURI SEDUCATOARE


Salata de fructe zemoasa
(2 portii)

2 smochine
1 kiwi
1 mar rosu
½ mango copt
cateva boabe de struguri negri
Sucul de la o lamaie
melisa proaspata
Pentru sos:
150 g zmeura
1 lingura zahar
2 cl Cream Sherry
Piper

Se decojesc fructele, daca este cazul se scot samburii si se taie in bucatele mici. Se amesteca cu sucul de lamaie. Zmeura se paseaza si se trece prin sita. Apoi se amesteca cu zahar, Sherry si piper, se toarna peste salata de fructe si se serveste ornat cu frunzulite de melisa.

******************************************************

Curmale cu martipan
(12 bucati)

6 curmale
40 g martipan
1 lingura zahar pudra
1 lingurita lichior Amaretto
3 linguri fistic măruntit

Curmalele se taie in jumatati si se scot samburii. Martipanul se framanta cu zaharul, lichiorul si 2 linguri fistic, se formeaza bilute si apoi se intinde o foaie. Se acopera cu aceasta jumataţile de curmale. Se presara cu restul de fistic si se serveste.

****************************************************
Branza proaspata cu rodie
(2 portii)

1 rodie
125 g branza proaspata de vaca degresata
100 g frisca
½ pachetel zahar vanilat
2 batoane de vanilie
1 lingura zahar pudra

Rodia se taie pe din doua, iar jumatate de stoarce. Se scot samburii din cealalta jumatate. Batoanele de vanilie se taie pe lungime, se scoate miezul si se pastreaza cojile goale. Se amesteca branza cu zaharul vanilat, miezul de vanilie si zaharul, precum si cu sucul de rodie. Se bate frisca si se adauga la amestecul cu branza. Se tine 30 minute la rece si se serveste ornat cu cojile batoanelor de vanilie.

*****************************************************
Mousse au chocolat
(4 portii)

50 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata amaruie
3 oua
200 g frisca
1 pachetel zahar vanilat
2 cl coniac
1 varf de cutit de sare
Migdale sau fulgi de ciocolata pentru ornat

Ouale se separa, iar albusurile se bat tari cu sare. Ciocolata cu lapte ai jumătate din cantitatea de ciocolata amaruie se topesc la bain-marie si apoi se lasa sa se raceasca putin. Se bate frisca. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga ciocolata topita. Se amesteca atent cu albusurile si cu frisca. Restul de ciocolata amaruie se rade si se amesteca cu coniacul pana devine cremoasa, dupa care se da la rece cel putin 4 ore. Pentru servit, se formeaza mici bilute de spuma si se decoreaza cu migdale sau fulgi de ciocolata.

SURSA: http://suntbarbat.mobius.ro

IUBITI-VA MULT!!!

_________________
Abra Mack
http://aerverde.wordpress.com/
http://claybijoo.blogspot.com/


Ultima oară modificat de AbraMack pe 11 Ian 2008 00:46, modificat 1 dată în total.

Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 10 Ian 2008 21:31 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Dec 2007 22:49
Mesaje: 387
Localitate: Bucuresti - Metrou Gorjului
Abra, scuze pentru off-topic, sunt foarte curioasa cum reuseste chef-ul sa stoarca rodia. Eu mananc samburii si mereu m-am intrebat cu or reusi sa scoata sucul din ei :dans:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Raspuns
MesajScris: 11 Ian 2008 00:40 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 09 Sep 2007 19:49
Mesaje: 429
Localitate: Undeva intre pamant si cer...
Draga mea Stefana


La intrebarea asta iti pot raspunde si eu: cu grija :P
Daca ai stii cate ore de migala am petrecut scotand samburii... Vroiam sa fac eu experiente... Zi merci ca in loc de rodie, nu e kiwi sau pitahaya (eu le-am rezolvat si pe astea) Deci cu rabdare si pasiune orice e posibil!!! :premiu:

_________________
Abra Mack
http://aerverde.wordpress.com/
http://claybijoo.blogspot.com/


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: TORT IEFTIN
MesajScris: 12 Mar 2008 11:57 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 09 Sep 2007 19:49
Mesaje: 429
Localitate: Undeva intre pamant si cer...
TORT IEFTIN

3 ouă,
1 lingură unt proaspăt,
1 pahar zahăr,
1 pahar făină,
1 pahar lapte,
2 linguri marmeladă.

Crema de nuci:
200 g nuci,
100 g lapte,
50 g zahăr,
1 gălbenuş,
vanilie,
rom.

Se freacă o lingură de unt proaspăt cu un pahar de zahăr şi cu gălbenuşurile puse pe rând. Se adaugă apoi încet, alternând, un pahar de făină şi unul de lapte. La urmă se pun cele trei albuşuri spumă. Se coace la cuptor într-o formă unsă cu unt.
Când este gata, se taie în trei felii orizontale, se umezesc cu sirop cu rom, se unge o felie cu marmeladă de caise, se pune o felie de tort, apoi un strat de cremă de nuci, altă felie de tort, care se unge din nou cu marmeladă. Deasupra se presară nuci pralinate sau resturi de tort uscat, puţin sfărâmate.
Crema de nuci: Se opăresc nucile măcinate cu laptele îndulcit cu zahăr. Se freacă bine, adăugând puţin rom, vanilie şi când s-a mai răcorit, un gălbenuş. Se freacă bine până devine spumoasă.

_________________
Abra Mack
http://aerverde.wordpress.com/
http://claybijoo.blogspot.com/


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 12 Mar 2008 12:16 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008 10:35
Mesaje: 407
Localitate: Bucuresti
Stefana scrie:
Abra, scuze pentru off-topic, sunt foarte curioasa cum reuseste chef-ul sa stoarca rodia. Eu mananc samburii si mereu m-am intrebat cu or reusi sa scoata sucul din ei :dans:

eu scobesc rodia cu lingurita, adun samburii intr-o cana si apoi o bag in blender cu tot cu pulpa si o mixez. sucul este delicios....

_________________
life is like a box of chocolates, you'll never know what you're gonna get
www.computerbild.ro


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
Copyright © 2008 www.flori-si-plante.ro      
Folosirea oricarui material de pe acest site fara acordul scris al detinatorului este strict interzisa.

 
vizitatori de la 1.08.2001