Chec polonez PIERNIK
Arome deosebite la care nu poti rezista. Un chec usor de facut foarte spornic cu ingrediente fine.
Ingrediente (pentru 1 forma) 100 gr unt 170 gr zahar pudra 250 gr faina 2 oua 100 gr miere 1 lingura apa rece 125 ml smantana (sau iaurt) 0,5 lingurita bicarbonat 0,5 lingurita praf de copt 1 lingura cacao 1 pachet mirodenii pentru vin fiert 150 gr prune uscate ciocolata pentru decor ---------------
Mod de preparare: Untul si zaharul se spumeaza bine dupa care se adauga 2 galbenusuri si mierea mixand in continuare. Adaugam apoi o lingura de apa rece si smantana (sau iaurtul). Se omogenizeaza bine. Se amesteca ingredientele uscate: faina, cacao, condimentele pentru vin, bicarbonatul si praful de copt. Apoi se adauga in compozitia lichida. Mixam bine pana va rezulta o compozitie omogena cu o consistenta apropiata cremei nutella. Adaugam prunele uscate si taiate marunt. La sfarsit incorporam cu grija aluatalbusurile batute spuma. Tapetam tava de chec cu hartie de copt si turnam compozitia. Checul se coace 60-65 minute la 160-170 grade. Cand este gata crapa putin deasupra. Cand e gata, scoatem checul din forma si lasam sa se raceasca. Turnam deasupra glazura de ciocolata
Foto: 22 Feb 2015
Fişiere ataşate: |
Chec Polonez 2.jpg [ 101.77 KiB | Vizualizat de 4931 ori ]
|
Chec Polonez 1.jpg [ 101.82 KiB | Vizualizat de 4931 ori ]
|
|